Neurofeedback Amplitúdó Tréning

Mindent megtudhatsz ebből a videóból a Neurofeedback Amplitúdó Tréningről.

Neurofeedback Tréning

Hallottál már a Neurofeedback Tréningről?Nézd meg a videót…

Közzétette: Tudatos Agy – Biofeedback és Neurofeedback Tréning – 2016. május 6., péntek

  • Mi az a NEUROFEEDBACK Tréning?

A neurofeedback kiváló módja annak, hogy számszerűsítsük és leképezzük az agy működését, az agyhullámok segítségével. Alapelvei meglepően egyszerűek.

  • Hogyan működik a NEUROFEEDBACK Amplitúdó Tréning?

A neurofeedback bemérés során, a fejre helyezett érzékelők észlelik az agyhullámokat, melyek az aktívan működő agyból származnak. A speciális számítógép segítségével kiderül, hogy az agyhullámok mennyire térnek el az ideálistól és ebből következtethetünk bizonyos elváltozásokra, betegségekre.

A tréning folyamán hangokkal és mozgó képekkel jelez vissza azonnal a gép, ha az ideális agyhullámokat termeli az agy, illetve ha nem kívánt tartományba téved.

Ezzel az egyszerű módszerrel megtanítható az agy, hogyan csökkentse azokat az agyhullámokat, melyek alacsony agyi működéssel járnak és hogyan növelje az aktív és tudatos működésért felelős hullámokat.

  • Miért működik a tréning?

Köztudott, hogy a rendszeres fizikális gyakorlással erősíthetők és fejleszthetők konkrét izmok. Az agy sem működik másként. Rendszeres gyakorlás hatására az agy szerkezetileg és funkcionálisan képes átrendeződni, ezt a tudományban agyi plaszticitásnak hívják.

Tehát egy új képességet fejleszthetünk ki magunkban a visszacsatolásnak és a gyakorlásnak köszönhetően, mellyel egy tudatosabb és egészségesebb állapotot érhetünk el. Mivel az agy szabályozza az érzelmi egészséget, a lelki egyensúlyt, és mindent, ami a testben zajlik, igen csak nagy előnnyel járhat ennek a „mindenható” rendszernek az edzése.

mi a különbség a biofeedback és neurofeedback között
ADHD neurofeedbacktudatosagy.hu
hiperaktív gyerek neurofeedbacktudatosagy.hu
neurofeedback könyvtudatosagy.hu
neurofeedback stroke
felnőttkori figyelemzavar neurofeedback
neurofeedback amplitúdó video
agyhullámok neurofeedbacktudatosagy.hu
neurofeedback sport