Biofeedback és Neurofeedback tréning Budapesten

  • 1055, Budapest,
    Balaton utca 22-24.

  • +36 30 820 1889

  • info@tudatosagy.hu

Kérdésed van? Írj üzenetet!

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogy zajlik az első alkalom?

Az első alkalommal egy beszélgetéssel kezdünk, melyet egy bemérés követ. Attól függően, hogy milyen panasszal jelentkezett 1-1,5 órát vesz igénybe.

Van-e lehetőség bemérés előtt konzultációra?

Természetesen van lehetőség konzultációra, melynek árát teljes mértékben beszámítjuk a bemérés árába.

Hogy zajlik egy tréning?

A tréning során, az adott eszközöket rögzítem a kliens testére, aki egy kényelmes fotelban ül, a monitor előtt. A tréning során a kliensnek nincs más dolga, mint a képernyőn látható visszajelzést figyeli. (video, animáció, direkt visszajelzés)

Az elektródákat, hogy rögzítik?

A neurofeedback elektródákat egy speciális paszta segítségével rögzítem a fejbőrhöz, mely vízzel könnyedén letörölhető. A biofeedback eszközöket pántok, illetve csipesz segítségével rögzítem az adott testrészre.

Vezetnek-e áramot a testbe?

Nem, az elektródák kizárólag a test jeleit érzékelik, majd átalakítva továbbítják a számítógépbe. A visszajelzés vizuálisan, a monitoron keresztült történik.

A biofeedback és neurofeedbackkel lehet-e diagnosztizálni?

Nem. Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel. A bemérés alapján kiértékelést és kezelési tervet készítek.

Hány alkalom szükséges?

A kliens állapota, a bemérés és a kezelési terv, illetve az elérni kívánt eredmény határozza meg. Neurofeedbackből javasolt minimum alkalom 20, biofeedbackből 10 alaklom.

Heti hányszor kell járni?

Kezdetnek heti 2-3 alkalom szükséges a kívánt eredmény eléréséhez, majd lehet csökkenteni az alkalmak számát. Egyénre szabva létezik intenzív tréning heti 3-5 alkalom és heti 1 alkalmas tréning, azonban ilyenkor otthoni feladatokkal egészítjük ki a  módszert.

Tartós az eredmény?

Az agy által megtanult új mintázatokat nem felejti el.

Van mellékhatása a tréningnek?

A tréningnek káros mellékhatása nincs. Azonban az első alkalmak folyamán átmenetileg felerősítheti a tüneteket.

Már Budapesten is elérhető a világszerte ismert Biofeedback és Neurofeedback tréning. Hazánkban is egyre nagyobb teret hódít, központja Budapest, de egyre több vidéki városban is elérhető ez a korszerű technika. Amennyiben nem Budapesten élsz, de érdekel  a Biofeedback és Neurofeedback tréning, írj bátran üzenetet, mivel kapcsolatban állok jó pár vidéki kollégaval, így megpróbáljuk a számodra legközelebbi trénert megtalálni.