neurofeedback stroke

A stroke neurofeedback és biofeedbackkel javítható

A stroke az agyban bekövetkezett érelzáródás vagy vérzés, ami miatt szövetelhalás, majd működéskiesés jön létre. Attól függően, hogy a károsodás mely agyterületeket érinti, a következmények minden esetben mások lesznek.

A felépülés és a rehabilitáció nagymértékben függ attól, hogy a stroke melyik agyterületet érintette és mekkora volt a károsodás. Az agy jobb oldalának károsodása a test bal oldalának mozgását és érzékelését károsítja, míg az agy bal oldalának károsodása a test jobb oldalának mozgását és érzékelését, továbbá a beszédértést és a beszédet befolyásolja.

A stroke következményei az egész testet érinthetik. Leggyakoribb az izomerő csökkenése, féloldali bénulás, a mozgáskoordináció és egyensúly zavara. Kommunikációs zavarok alakulnak ki, a hallás, beszéd megértés, beszéd képzés (afázia) és az írás károsodása miatt. A beteg a hétköznapi tevékenységek ellátásában is akadályozottá válhat. A rehabilitáció célja az elvesztett készségek fejlesztése, újratanulása.

Az agy képes szerkezetileg és funkcionálisan is átalakulni.

Az elhalt agyterület szerepét át tudja venni más terület, tehát a funkciók újra tanulhatóak. A megfelelő fizikális és mentális tréning hatására jelentősen fel lehet gyorsítania a rehabilitációs folyamatot és minimalizálni lehet a tartós károsodásokat.

Fizikális tréning lehet passzív mozgatás, aktív mozgatás, gyógytorna, gyógymasszázs, funkcionális elektroterápia, biofeedback tréning.

A mentális tréning segíthet a memória és tanulási zavarok, figyelemzavarok, beszédzavarok, írás és olvasás problémák, viselkedészavarok és érzelmi problémák gyógyításában.

A memória, tanulás, figyelemzavar és afázia kezelésére az egyik legkorszerűbb terápia a Neurofeedback Tréning.

Ha te is szeretnéd javítani agyad funkcióit, jelentkezz be Biofeedback és Neurofeedback Tréningre Budapesten.
ADHD neurofeedbacktudatosagy.hu
hiperaktív gyerek neurofeedbacktudatosagy.hu
neurofeedback könyvtudatosagy.hu
neurofeedback stroke
felnőttkori figyelemzavar neurofeedback
neurofeedback amplitúdó video
agyhullámok neurofeedbacktudatosagy.hu
neurofeedback sport
Placebo neurofeedback