neurofeedback stroke

A stroke neurofeedback és biofeedbackkel javítható

A stroke az agyban bekövetkezett érelzáródás vagy vérzés, ami miatt szövetelhalás, majd működéskiesés jön létre. Attól függően, hogy a károsodás mely agyterületeket érinti, a következmények minden esetben mások lesznek.

A felépülés és a rehabilitáció nagymértékben függ attól, hogy a stroke melyik agyterületet érintette és mekkora volt a károsodás. Az agy jobb oldalának károsodása a test bal oldalának mozgását és érzékelését károsítja, míg az agy bal oldalának károsodása a test jobb oldalának mozgását és érzékelését, továbbá a beszédértést és a beszédet befolyásolja.

A stroke következményei az egész testet érinthetik. Leggyakoribb az izomerő csökkenése, féloldali bénulás, a mozgáskoordináció és egyensúly zavara. Kommunikációs zavarok alakulnak ki, a hallás, beszéd megértés, beszéd képzés (afázia) és az írás károsodása miatt. A beteg a hétköznapi tevékenységek ellátásában is akadályozottá válhat. A rehabilitáció célja az elvesztett készségek fejlesztése, újratanulása.

Az agy képes szerkezetileg és funkcionálisan is átalakulni.

Az elhalt agyterület szerepét át tudja venni más terület, tehát a funkciók újra tanulhatóak. A megfelelő fizikális és mentális tréning hatására jelentősen fel lehet gyorsítania a rehabilitációs folyamatot és minimalizálni lehet a tartós károsodásokat.

Fizikális tréning lehet passzív mozgatás, aktív mozgatás, gyógytorna, gyógymasszázs, funkcionális elektroterápia, biofeedback tréning.

A mentális tréning segíthet a memória és tanulási zavarok, figyelemzavarok, beszédzavarok, írás és olvasás problémák, viselkedészavarok és érzelmi problémák gyógyításában.

A memória, tanulás, figyelemzavar és afázia kezelésére az egyik legkorszerűbb terápia a Neurofeedback Tréning.

Ha te is szeretnéd javítani agyad funkcióit, jelentkezz be Biofeedback és Neurofeedback Tréningre Budapesten.
mi a különbség a biofeedback és neurofeedback között
ADHD neurofeedbacktudatosagy.hu
hiperaktív gyerek neurofeedbacktudatosagy.hu
neurofeedback könyvtudatosagy.hu
neurofeedback stroke
felnőttkori figyelemzavar neurofeedback
neurofeedback amplitúdó video
agyhullámok neurofeedbacktudatosagy.hu
neurofeedback sport