Neurofeedback gyerekeknek

A félreértett generáció

Hiperaktivitás, figyelemzavar (ADD, ADHD)

Észlelted már valaha gyermekeden a koncentrálási nehézséget, hogy nehezen tud megülni egy helyben, félbeszakít másokat beszédközben, vagy átgondolás nélkül cselekszik? Emlékszel, hogy gyermeke d naphosszat csak ábrándozik és nehezen tud fókuszálni? Lehetséges, hogy ez hiperaktivitás vagy figyelemzavar?

Ezek a tulajdonságok szinte minden gyermekre és tinédzserre jellemzők időről-időre, de ezekhez társulhat még egyéb kontrollálatlan bosszantó viselkedés, melyek tartós megléte miatt kihat a gyermek társas kapcsolataira és a családra is, akadályozza a tanulásban és a fejlődésben. Amennyiben nem kezelik ezeket a tüneteket, bizony kihathat a gyermek tovább tanulására, karrierjére és magánéletére.

Sajnos a figyelemzavar és hiperaktivitás nem mutatható ki se vérből, se más laboratóriumi teszttel.

A betegség oka pontosan nem ismert. Megállapították, hogy kialakulásában szerepe van az öröklődésnek is. Ezeket a genetikai hatásokat azonban módosíthatják a környezeti hatások. Nem-genetikai eredetű esetben a betegség okai lehetnek az anya terhesség alatti alkoholfogyasztása, az anya aktív vagy passzív dohányzása, magas ólomszint az anya szervezetében terhesség alatt, koraszülöttség, a gyermek születéskori alacsony testtömege és az agy prefrontális (homloki) részének sérülése a születéskor. Vannak, akik úgy vélik, a figyelemzavar nem betegség, hanem tünet, amit különféle egészségügyi problémák, mint tápanyaghiány, allergia, mérgezés, paraziták okozhatnak, így először ezeket az alapproblémákat kellene gyógykezelni.

Egy azonban megállapítható az összes figyelemzavaros és hiperaktív gyermekről,

az agyhullámok egyensúlya felborult, s noha ez lehet ok vagy következmény is, az agyhullámok rendbetételével megszűnnek a tünetek is.

A neurofeedback tréning ezeket az eltérő agyhullám mintázatokat képes egyensúlyba hozni, ezzel optimalizálja az agy működését.

Olvass bővebben a neurofeedback tréningről vagy nézz meg róla egy videót.

mi a különbség a biofeedback és neurofeedback között
ADHD neurofeedbacktudatosagy.hu
hiperaktív gyerek neurofeedbacktudatosagy.hu
neurofeedback könyvtudatosagy.hu
neurofeedback stroke
felnőttkori figyelemzavar neurofeedback
neurofeedback amplitúdó video
agyhullámok neurofeedbacktudatosagy.hu
neurofeedback sport