Stressz betegség

A stressz a szervezet  részéről adott válasz minden olyan ingerre, ami eredeti egyensúlyi állapotából kibillenti.

A stressznek két fajtáját különböztetjük meg:r13

Eustressz: jó stressz. Olyan pozitív izgalommal járó helyzetekhez kapcsolódó stressz, amelyet kellemes élményként élünk meg.
Distressz: rossz stressz. Olyan felfokozott izgalommal járó helyzetekhez kapcsolódó stressz, amelyet kellemetlen élményként érzékelünk.

Az eustressz és a distresszre adott fiziológiai reakciók sokban hasonlítanak, azonban a distressz az, amely hosszabb távon a szervezet olyan fokú elhasználódásával jár, ami már a szervezet megbetegedéséhez vezet. Ezt nevezzük stressz betegségnek.

A tartós stressz komplex negatív hatást fejt ki az egész szervezetre. Befolyásolja a szív és érrendszer működését (menedzser betegség), az immunrendszert gyengíti, könnyeben megbetegedhetünk. Az egész emésztőrendszerre hatással lehet, mely gyomorgörcsöt, fekélyt, krónikus székrekedést vagy hasmenést okozhat. A stressz az idegrendszert is jelentősen megterheli, könnyebben figyelmetlenné, ügyetlenebbé, idegesebbé válhatunk, minek hatására csökken a teljesítőképesség, félelmek és szorongások lehetnek úrrá az emberen.

 Ha a fentiek közül, több tünetet is tapasztalsz magadon, esetleg tudod, hogy folyamatos stressznek vagy kitéve, mihamarabb keresd fel szakembereinket, még mielőtt komolyabb betegség jelentkezne rajtad!

  •  Mi a megoldás?  Megszüntessük életünkbe a stresszt?   Vagy küzdjünk meg vele?

Lehetetlen és hasztalan vállalkozás lenne az embereket arra utasítani, hogy szüntessék meg stressz forrásuk 100%-át.

A stresszre szüksége van az embernek, mert ez „az élet sava borsa” (Selye János)

A stresszes helyzetekkel való megküzdés során érzelmi, gondolati és viselkedésbeli erőfeszítéseket teszünk arra, hogy az erőforrásainkat meghaladó fenyegetést legyőzzük, anélkül, hogy a kiváltó ok megszüntetését kísérelnénk meg. Ez már nem lehetlen vállalkozás. Különböző megküzdési stratégiákat választhatunk, ami által a stressz egy motivációs tényezővé alakul át, és folyamatosan megerősíti az egyént.

  • Hogyan alakíthatjuk át a stresszes helyzeteket önmegerősítő gyakorlattá?

Ebben nagy segítséget adhat a kineziológia, mely segítségével megtalálhatjuk a tartós stressz forrását, megérthetjük és feloldhatjuk a helyzetet. Onnantól kezdve minden egyes stressz helyzetet könnyedén meg tudunk oldani, ezáltal erősítve önbizalmunkat. Bejelentkezem a kineziológiára

Az élet nem stressz lesz többé, hanem kihívás!

  • Mi van akkor, ha nem akarunk lelkünk titkaiba és a múltban vájkálni?

A neurofeedback tréning segítségével közvetlenül tudunk hatni arra a rendszerre, ami a stresszt érzékeli és feldolgozza, az agyra. Stressz esetén bizonyos, úgynevezett stressz hullámok megemelkednek, melyek csökkentésével az agy ismét harmonikusan tud működni, a megküzdési stratégiák szinte automatikusan és gyorsan tudnak hatni, így megszűnhetnek a stresszel járó tünetek. Bejelentkezem Neurofeedback Tréningre

Mindenkinek ajánlott, aki szeretne tenni valami mentális egészsége érdekében!