Neurofeedback Tréning

  • Mi az a NEUROFEEDBACK Tréning?

A neurofeedback kiváló módja annak, hogy számszerűsítsük és leképezzük az agy működését, az agyhullámok segítségével. Alapelvei meglepően egyszerűek.

„Érzelmeinket, gondolatainkat, cselekvéseinket az agyunk sejtjei közötti kommunikáció hozza létre. Ezek az aktivitások könnyedén kimutathatóak az agyhullámok segítségével, melyek az agytevékenység által generált elektromos impulzusok.”

  • Hogyan működik a NEUROFEEDBACK Tréning?

A neurofeedback bemérés során, a fejre helyezett érzékelők észlelik az agyhullámokat, melyek az aktívan működő agyból származnak. A speciális számítógép segítségével kiderül, hogy az agyhullámok mennyire térnek el az ideálistól és ebből következtethetünk bizonyos elváltozásokra, betegségekre.

A tréning folyamán hangokkal és mozgó képekkel jelez vissza azonnal a gép, ha az ideális agyhullámokat termeli az agy, illetve ha nem kívánt tartományba téved.

Ezzel az egyszerű módszerrel megtanítható az agy, hogyan csökkentse azokat az agyhullámokat, melyek alacsony agyi működéssel járnak és hogyan növelje az aktív és tudatos működésért felelős hullámokat.
Vedd kezedbe agyad működését és légy te az irányító!

  • Miért működik a NEUROFEEDBACK Tréning?

Köztudott, hogy a rendszeres fizikális gyakorlással erősíthetők és fejleszthetők konkrét izmok. Az agy sem működik másként. Rendszeres gyakorlás hatására az agy szerkezetileg és funkcionálisan képes átrendeződni, ezt a tudományban agyi plaszticitásnak hívják.

Tehát egy új képességet fejleszthetünk ki magunkban a visszacsatolásnak és a gyakorlásnak köszönhetően, mellyel egy tudatosabb és egészségesebb állapotot érhetünk el. Mivel az agy szabályozza az érzelmi egészséget, a lelki egyensúlyt, és mindent, ami a testben zajlik, igen csak nagy előnnyel járhat ennek a „mindenható” rendszernek az edzése.

  • Hol használják a NEUROFEEDBACK Tréninget?

Neurofeedback tréningről számos pozitív tapasztalatot jegyeztek fel és tudományos kísérletet végeztek, melyek alapján kijelenthetjük, hogy hatékonyan kezel számos tünetet, tünet együttest, betegséget.

Elősegíti a mihamarabbi felépülést agyat érintő sérülések után, csökkenti a maradványtüneteket. (Stroke rehabilitáció) Segít a stressz csökkentésében, és a Stressz betegség által okozott tünetek megszüntetésében.

A neurofeedback tréninggel megtaníthatjuk ADHD-s gyermekek agyát, hogyan maradjon nyugodt és hogyan koncentráljon megfelelően. Az Amerikai Gyermekgyógyászati Szövetsége első számú ADHD-s  terápiaként nyilatkozott a neurofeedback tréningről. Hazánkban is egyre népszerűbbé válik, mivel képes megszüntetni a hiperaktivitással és figyelemzavarral járó kellemetlen tüneteket, ezáltal akár a gyógyszer is kiváltható vele.

A NASA űrhajósai agyát neurofeedback tréninggel edzik. Az Amerikai Hadsereg is használja speciális katonák kiképzésére, továbbá hivatalosan is elfogadták a Poszttraumás Stressz Szindróma és a Traumás Agysérülések terápiájaként. Használják olimpikonok felkészítésére, egészségügyi intézményekben, vezető beosztásban lévő emberek, menedzserek tréningezésére.

Várlak szeretettel Budapesten Neurofeedback tréningre!
Bejelentkezem Neurofeedback tréningre